Ab van Buuren ontvangt Gouden Scheidsrechtersfluit COVS

Ab van Buuren (70), heeft tijdens het jaarlijks arbitragecongres van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS), de AXIWI Gouden Scheidsrechter Fluit, een waarderingsprijs van de COVS, uitgereikt gekregen. De eervolle fluit waarbij ook een insigne en een mooie oorkonde hoort, werd uitgereikt door de Commissaris van de Koning ir. Andries Heidema, die geassisteerd werd door Patrick Welman, Burgemeester van de gemeente Oldenzaal.

Ab van Buuren is gestart in 1979 en heeft 32 jaar zijn scheidsrechters-loopbaan gecombineerd met diverse andere taken. Zo hadden COVS en KNVB al snel door dat Ab oog had voor talentvolle scheidsrechters waardoor Ab vanaf 1992 bij de KNVB District Oost portefeuillehouder was in deze discipline. Hij heeft veel scheidsrechters onder zijn hoede gehad waaronder Björn Kuipers.

Björn Kuipers heeft tijdens dit congres het ochtendprogramma voor zijn rekening genomen. De sympathieke ondernemer uit Oldenzaal kreeg de zaal volledig plat waardoor de 400 deelnemers van het congres vanaf het beginsignaal tot aan het einde van zijn lezing volledig aan zijn lippen bleven hangen. Björn Kuipers heeft niet alleen internationaal een enorme staat van dienst, maar ook in Nederland. Zijn collega’s in Oost-Nederland dragen hem, door zijn duidelijke, eerlijke en heldere blik op de arbitrage, op handen.

Wereldsterren als Ronaldo en Messi hebben respect voor Kuipers en weten dat er een goudeerlijke scheidsrechter op het veld staat en dat er met zijn alertheid door zijn uitstekende sensomotorische integratie niets mis is. Door dit uitstekende waarnemingsinstrument en zijn Oldenzaalse nuchterheid, maakt Kuipers gebruik van de juiste skills.

In het voorbereidingsproces van het congres, vroeg de COVS aan de 13 scheidsrechtersverenigingen van COVS District Oost of ze kandidaten voor de AXIWI Gouden Scheidsrechtersfluit wilden voordragen. Tijdens deze procedure waren er meerdere kandidaten voorgedragen. Via een interne stemronde werden er uiteindelijk drie personen genomineerd. Deze personen hebben zich zowel voor de COVS als voor de KNVB verdienstelijk gemaakt voor de arbitrage.

Dit jaar waren Ab van Buuren, David van de Graaf en Bennie Nijhuis tot de laatste ronde doorgedrongen. Tot de laatste minuut bleef de verkiezing spannend. Dat er drie uitstekende kandidaten waren bleek wel uit de verkiezingsuitslag. Alle aanwezigen van het congres mochten hun stem uitbrengen. Tussen de nummer 1, 2 en 3 waren slechts 8 stemmen verschil.

De runner-up kandidaten David van de Graaf en Bennie Nijhuis kregen van Pol Hinke, voorzitter van COVS Nederland, ook de uitgesproken waardering, bloemen en een mooie oorkonde uitgereikt. Bijgaand treft u enkele foto’s van de uitreiking en foto’s van de runners-up aan. David van de Graaf, afwezig wegens privéverplichtingen, werd vertegenwoor-digd door Eddy de Gier, voorzitter van de SZO.

Tijdens het Scheidsrechterscongres dat bij Dans- & Partycentrum Rouwhorst te Oldenzaal werd georganiseerd, werden er naast de inleiding, verzorgt door Björn Kuipers, ook drie workshops gehouden met de onderwerpen “Mentale weerbaarheid” (zaal 1), “Spelregels” (zaal 2) en “Begeleiding & Coaching” (zaal 3). Rondom de middag werd ook een voortreffelijke lunch geserveerd. Door het VCN werd ter afsluiting een verloting gehouden, waarbij diverse leuke prijzen, waar-onder een boek van en gesigneerd door Björn Kuipers, in de wacht konden worden gesleept.

Gedurende de dag was er ook een informatiemarkt van de COVS-groepen van COVS District Oost en het Verenigingsbestuur COVS Nederland (VCN) aanwezig. De COVS-groepen konden hier hun informatie kwijt aan de bezoekers, bestaande uit verenigings-scheidsrechters, bondsscheidsrechters, rapporteurs, coaches, praktijkbegeleiders en andere officials van de COVS en KNVB.

Ook de SZO was met een stand aanwezig, waar de notitieboekjes, vaantjes, fluitjes, pennen, wervingsfolders, inloopshirts en andere attributen zoals b.v. de COVS Fair Play mouwemblemen, werden getoond. Op de foto hiernaast v.l.n.r.: Jacob Snijders, René van der Elst, Jan Lahuis, Jan van Dijk, Eddy de Gier, Siem de Jager, Ibadullah Avci, Kevin de Vries, Jarno Schoonhoven en Ivor Knol. Age Albada en Bert Wietsma ontbreken op de foto.

De voorzitter van COVS Nederland, Pol Hinke, sloot het tweede scheidsrechterscongres met een tevreden gevoel af.

Geplaatst in Geen categorie.