ARBITERS VAN DE SZO ACTIEF OP DE ALGARVE CUP

Drie leden van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), Evert Aukema, Hans van Bruggen en Eddy de Gier, gaan in het weekend van 9 tot en met 13 maart a.s. fluiten bij de Algarve-Cup.

De Algarve Cup is een internationaal professioneel jeugdtoernooi in het zuiden van Portugal, in de provincie Algarve. De Algarve heeft misschien wel het beste sportklimaat van Europa. De passie van de organisatie is om de beste elite jeugdteams samen te brengen om een prachtige ervaring te creëren.

Bij dit prestigieuze voetbaltoernooi met voetballers onder de 16 jaar, doen er 12 teams uit 6 verschillende Europese landen mee, verdeeld in 3 poules van 4 teams.

Uit België doen mee, Club Brugge, KRC Genk en Royal Antwerp. Uit Engeland doen mee Arsenal en Manchester United. Uit Nederland doen mee FC Ajax en een team van Soon on Top. Soon on Top is een doelgerichte voetbalschool (academie), die merkt dat er veel talent loopt bij amateurclubs, die niet de kans krijgen om zich te profileren en niet de juiste begeleiding krijgen. Het draait bij Soon on Top allemaal om het vervullen van hun dromen. Verder doet uit Noorwegen mee FC Midtjylland. Uit Portugal doen er 3 teams mee, SL Benfica, SC Braga en FC Silves. Tenslote komt het twaalfde team AIK Stockholm uit Zweden.

We zullen de sterke verhalen wel horen op onze Algemene Ledenvergadering van 27 maart 2023. Het bestuur van de SZO wenst "onze jongens" daar natuurlijk sportief succes en veel plezier.

Eddy de Gier floot de eerste halve finale tussen Benfica en Royal Antwerp. Evert Aukema floot de tweede halve finale tussen Ajax en Sportclub Braga. Mendé Bosma floot de finale, geassisteerd door Marc Oude Huikink en Lars Bosch. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gefloten door Eddy de Gier, geassisteerd door Robin Zandstra en Hans van Bruggen.

Op de bovenste foto: Staand van links naar rechts: Floris Smit, Hans van Bruggen, Eddy de Gier en Evert Aukema. Gehurkt van links naar rechts: Mendé Bosma, Marc Oude Huikink, Lars Bosch en Robin Zandstra.

Geplaatst in SZO Zwolle.