Ere-voorzitter van COVS Nederland, de heer Govert van der Borden, overleden.

De ere-voorzitter van COVS Nederland, de heer Govert van der Borden, wonende te Brielle, is op 31 maart jl. op 91-jarige leeftijd overleden.

Govert van der Borden was 34 jaar actief voor de COVS. Eerst op lokaal niveau bij de Scheidsrechtersvereniging Vlaardingen. Later trad hij toe tot het Hoofdbestuur van de COVS onder leiding van Jaap Bax. Op de Jaarlijkse Algemene Vergadering (JAV) van juni 1988 volgde Govert van der Borden de toenmalige voorzitter van de COVS, de heer Jan Glaesmaekers op.

Ondergetekende was er bij toen Govert van der Borden in 1995 zijn afscheids-speech hield. Een heel emotioneel en bewogen toespraak, waarbij hij opmerkte “dat het bij hem om mensen ging” en dat “hij het op zijn manier heeft gedaan!”

U kunt nog vele voorwoorden van hem terug lezen in het vakblad “de Scheidsrechter”, waarvan de edities 1988 – 1995. Ook de uitgave van het 60-jarig jubileum van mei 1992 staat bol van de anekdotes van en over de COVS. U kunt deze nummers terug vinden op de website van de COVS, www.covs.nl, tabblad “Blad Digitaal”.

Dat Govert van der Borden moge rusten in vrede!

Namens het bestuur van de SZO, Jan Lahuis, secretaris.

Lid van Verdienste COVS Nederland.

Geplaatst in Geen categorie.