GEEN VOORTZETTING COMPETITIE

Voor het tweede seizoen op rij worden de senioren voetbalcompetities in de A categorie (Eerste elftallen Tweede Divisie tot en met de Vijfde Klasse) niet (uit)gespeeld. Dat heeft de KNVB woensdag bekend gemaakt nadat het Kabinet een dag eerder de bestaande maatregelen in de strijd tegen het Covid-19 virus grotendeels verlengde. Doordat de competities niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/2022 wordt gebaseerd op dit seizoen. De optie om deel te nemen aan de KNVB Regio Cup – regionale competities zonder promotie of degradatie – ligt nog op tafel. Deze competitie start, zodra het kabinet dit toelaat.

Zie ook de link:

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/knvb-schrapt-competities-in-amateurvoetbal-na-besluit-kabinet~a19ca706/

Het verlengen van de Corona-maatregelen heeft ook gevolgen voor de arbitrage. We kunnen de trainingen in Emmeloord en Kampen vooralsnog niet hervatten. Dat betekent dat het bestuur van de SZO de leden adviseert om de conditie zelf op peil te houden. Zodra het kabinet ook maar enigszins iets toelaat, zullen we de leden zo spoedig mogelijk informeren.

In de tussentijd worden er door het Bestuur en de Technische Commissie wel – online – “koffie-uurtjes” georganiseerd, zodat we elkaar online via computer, laptop, tablet of telefoon kunnen ontmoeten (zien). Daarbij kunnen we interactief deel nemen aan een quiz maar ook enkele spelregelsituaties, die zich in het Betaald Voetbal voordoen, behandelen.

Wilt u ook meedoen met de Pub-Quiz en/of “koffie-uurtjes” meld u zich dan aan bij de voorzitter Eddy de Gier of bij de Technische Commissie in de persoon van Remco Jongman.

Het bestuur.

Nieuwsupdate 11 seizoen 2020-2021

Geplaatst in SZO Zwolle.