Geslaagde open avond SZO bij vv Flevo Boys

Op 11 juni 2024 opende de SZO haar deuren voor allen belangstellenden.

De avond, opgedeeld in twee delen werd druk bezocht en mag daarmee gerust geslaagd genoemd worden.

De avond werd afgetrapt met een samenwerking tussen de trainers van Kampen en Emmeloord, die samen een training verzorgde voor leden en niet leden. Er werd fanatiek getraind en iedereen kon op eigen manier hieraan deelnemen. Wij als bestuur zijn trots op de samenwerking tussen de twee groepen en hopen in de toekomst vaker deze saamhorigheid te zien.

Het tweede deel van de avond werd in goede banen geleid door scheidsrechter en VAR in het betaalde voetbal, Alex Bos

Alex nam ons mee in zijn loopbaan en vertelde zijn weg naar het betaalde voetbal. Waar hij zijn eerste stappen als scheidsrechter bij ESC in Elburg deed, tot zijn debuut in het betaalde voetbal bij de wedstrijd FC Volendam – RKC Waalwijk in 2018. Vervolgens heeft Alex ons meegenomen in lichaamstaal en samenwerking. Hierbij stelde hij zich kwetsbaar op en gebruikte hij vooral voorbeelden vanuit zijn eigen wedstrijden. Als laatste mochten wij spreekwoordelijk op de stoel van VAR plaatsnemen. Aan de hand van beelden mochten wij beslissingen nemen en werd de dialoog gestart. Kortom een erg waardevolle en leerzame avond, waar ruim 30 officials aanwezig waren.

 

De voorzitter sloot de avond en bedankt Alex voor zijn aanwezigheid. Zijn slotwoord gebruikte hij om oud-bestuurslid Jarno Schoonhoven nog eenmaal in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn inzet. De voorzitter gaf aan dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Wij zijn trots dat wij leden en niet-leden hebben samengebracht voor een leerzame en leuke ervaring. “Wij doen dit volgend jaar zeker weer” Sloot hij af. Kortom een geslaagde avond, waar in de toekomst een vervolg aan komt.

Remco Jongman,

Secretaris SZO

Geplaatst in SZO Zwolle.