Groep SZO-leden naar sc Heerenveen – Willem II (4 – 2) d.d. 3 maart 2019

De Technische Commissie van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) en bestuurslid Hans van Bruggen hadden het idee geopperd om gezamenlijk met een groep van de SZO eens een thuiswedstrijd van sc Heerenveen te bezoeken.

Hans van Bruggen had bij Anneke Koster, medewerkster van de Supporters Service van de sc Heerenveen 22 kaarten besteld. Daar werd naderhand nog één kaart aan toegevoegd.

Zondagmiddag omstreeks 12.40 uur vertrok een groep van 23 personen in 6 auto’s in een druilerige regen naar het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen voor de wedstrijd sc Heerenveen – Willem II, aanvang 14.30 uur.

Na wat omzwervingen door de landerijen rondom Oudehaske, kwamen we om 13.15 uur vroegtijdig aan midden in het centrum van Heerenveen, waar we de auto’s zouden parkeren op Burgemeester Kuperusplein. Toen te voet over een afstand van circa 800 meter naar het Abe Lenstra Stadion. Dat was nog niet zo’n pretje in de regen, die maar bleef neerdalen. Gedurende de hele wedstrijd, maar ook de reis na afloop naar huis, bleef het maar regenen.

We hadden kaarten voor de Zuid-tribune achter het doel op de 2e ring in vak 428. We zaten wat dat betreft, lekker hoog en droog. Maar vóór de aftrap was er nog ruim-schoots tijd voor een bakje koffie, een biertje of een broodje gehaktbal of hamburger.

Zo rond 14.20-14.25 uur togen we met z’n allen naar onze zitplaatsen op de rijen 16, 17 en 18 van vak 428 op de 2e ring, op de Zuid-tribune van het stadion.

Het was wel bijzonder want een goede kennis van de SZO, scheidsrechter Alex Bos stond als vierde official langs de kant van het veld. De wedstrijd stond onder leiding van Martin van den Kerkhof met zijn assistenten Joost van Zuilen en Terry Hoekstra.

Het was wel een boeiende wedstrijd met een superieur spelend Heerenveen in de eerste helft, dat na 4 minuten reeds op een 1 – 0 voorsprong kwam door een doel-punt van Michel Vlap. Zes minuten later werd er wegens een opzettelijke handsbal een strafschop gegeven. Deze werd gedecideerd benut door spits Sam Lammers en stond het na 10 minuten spelen, reeds 2 – 0. Willem II kwam er in eerste helft nauwelijks aan te pas. Het aantal keren, dat zij in het strafschopgebied van sc Heerenveen kwamen, was op één hand te tellen. Nog in de eerste helft, in de 33ste minuut, kwam Sam Lammers alleen voor de keeper van Willem II en faalde niet. Vóór de aftrap werd nog wel even op het definitieve “JA” van de VAR gewacht. Dit maal zat Christiaan Bax als de VAR in Zeist. Wij hadden op de tribune ook onze “eigen VAR”, in de personen van Jonas, Pascal en William.

In de rust gingen we met z’n allen even naar beneden achter de tribune, waar we terecht konden voor een kleine versnapering. Na een kwartiertje zochten we onze plek weer op in vak 428.

De tweede helft gaf vanaf het begin af aan een heel ander spelbeeld te zien. Willem II had blijkbaar een “peptalk” gehad van de coach Adri Koster, want zij kwamen heel fel uit de kleedkamer. Er werd direct het initiatief genomen en sc Heerenveen kwam niet onder deze druk vandaan. In de 54ste minuut wist de spits van Willem II, Alexander Isak, huurling van Borussia Dortmund, met een heel goed geplaatst schot te scoren, 3 – 1. Acht minuten later kreeg de tweede helft het zelfde scenario als de eerste helft. Willem II scoorde met een fraai schot van Evangelos Pavlidis en bracht de stand terug tot 3 – 2. Heel langzaam worstelde sc Heerenveen zich onder de druk van Willem II vandaan. Dat had ook te maken met het feit dat Thomas Meissner van Willem II de rode kaart kreeg voor het onbesuisd van achteren aanvallen van een speler van sc Heerenveen. Zo doende nam Heerenveen net als in de eerste 45 minuten weer het initiatief, alhoewel het nog steeds “billen knijpen” bleef, want de doelman van sc Heerenveen, Warner Hahn, had een paar keer geluk doordat de goed geplaatste schoten van Willem II werden gekeerd door de paal of de lat.

Voor de toeschouwers, dus ook voor ons, bleef het dus lekker spannend, totdat diep in blessuretijd Ben Rienstra met een goed geplaatst schot een assist van Woudenberg tot in het doel verlengde. Daarmee was het verweer van Willem II wel gebroken en haalde sc Heerenveen de 3 punten verdiend binnen.

Na afloop liepen we samen weer door de druilerige regen terug naar de auto’s, waarna we met een voldaan gevoel huiswaarts keerden.

Iedereen was het er over eens, dat zo’n gezamenlijk gezellig tripje wel voor herhaling vatbaar is.

Hiernaast enkele foto’s voor een impressie van een mooie gezellige middag.

Geplaatst in Geen categorie.