Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi

Elk jaar organiseert de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) het Jan Willem van Essen zaalvoetbal-toernooi, het districtstoernooi zaalvoetbal van COVS District Oost, vernoemd naar nevenstaande eerste ere-voorzitter van de SZO, Jan Willem van Essen. Alle 13 scheidsrechtersverenigingen uit District Oost worden hiervoor uitgenodigd. Het laatste toernooi werd gehouden op 6 januari 2024. Deze laatste editie werd gewonnen door de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn e.o. (SAO). De sportiviteitsbeker, de “Piet de Vos bokaal” werd gewonnen door de Scheidsrechtersvereniging Enschede e.o. (SEO).

In 2024 – het Jubileumjaar van de SZO – werd het toernooi voor 42-ste keer gehouden op zaterdag 6 januari jl. en waren we weer te gast bij de v.v. KHC te Kampen. Er hadden zich acht COVS-groepen aangemeld. De groepen Doetinchem en Enschede traden met twee teams aan. Binnenkort wordt een verslag van dit evenement gepubliceerd.

In de bestuursvergadering van de SZO van 28 augustus 2019 werd een nieuw Fair Play Reglement voor het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi vastgesteld. Het nieuwe reglement is hieronder gepubliceerd.

Fair Play Reglement JWvE-toernooi

Hieronder treft u de uitslagen en de eindstand van het 42-ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi aan.

Wedstrijdschema voetbal met twee poules van 5 teams

Einduitslag JWvE Zaalvoetbaltoernooi 6 januari 2024