Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi

Elk jaar organiseert de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) het Jan Willem van Essen zaalvoetbal-toernooi, het districtstoernooi zaalvoetbal van COVS District Oost, vernoemd naar nevenstaande eerste ere-voorzitter van de SZO, Jan Willem van Essen. Alle 13 scheidsrechtersverenigingen uit District Oost worden hiervoor uitgenodigd. Het laatste toernooi – vanwege de Covid-19-pandemie – werd gehouden in 2020. Deze laatste editie werd gewonnen door de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en omstreken (SAO). De sporti-viteitsbeker, de “Piet de Vos bokaal” werd gewonnen door de Scheidsrechtersvereniging Almelo e.o. (SAO).

In 2023 zal het toernooi zijn 41-ste editie kennen en vindt deze plaats op zaterdag 7 januari 2023 en zijn wij weer te gast bij de v.v. KHC te Kampen. Vanwege de geringe deelname wordt er dit jaar in één poule gespeeld. Diverse COVS-groepen hadden in deze “stille” periode technische weekenden gepland. Er zijn dan ook geen kruisfinales en is de winnaar na de laatste poulewedstrijd bekend.

Op het laatste moment kwamen er nog twee afmeldingen van Arnhem en Nijmegen, zodat de deelnemende teams thans zijn: Apeldoorn, Deventer, Enschede, Nijverdal en Zwolle.

In de bestuursvergadering van de SZO van 28 augustus 2019 werd een nieuw Fair Play Reglement voor het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi vastgesteld. Het nieuwe reglement is hieronder gepubliceerd.

Fair Play Reglement JWvE-toernooi