Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi

Elk jaar organiseert de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi, het districts-toernooi zaalvoetbal van de COVS. Alle scheidsrechtersverenigingen uit COVS district Oost worden hiervoor uitgenodigd. Het toernooi van 2019 werd gewonnen door de Deventer Scheidsrechtersvereniging en omstreken (DSV). De sportiviteitsbeker, de “Piet de Vos bokaal” werd gewonnen door de Scheidsrechtersvereniging Arnhem e.o. In 2020 zal het toernooi zijn 40ste editie kennen en vindt deze plaats op 4 januari 2020 en zijn wij weer te gast bij de v.v. KHC te Kampen.

Op het Bestuurdersoverleg van 28 oktober jl. werd de loting voor dit prestigieuze districtstoernooi verricht. De COVS-groepen Hengelo en Noord Oost Twente hadden zich tijdig afgemeld. De loting leverde het volgende resultaat op.

Poule A: Enschede, Zutphen, Nijmegen, Nijverdal, Winterswijk en Arnhem

Poule B: Almelo, Doetinchem, Apeldoorn, Zwolle en Deventer

Er zal worden gespeeld in twee poules van 5 en 6 teams. De aanvang van het toernooi is om 09.30 uur. Zodra het wedstrijdschema gereed is, zal dat hieronder worden gepubliceerd.

In de bestuursvergadering van de SZO van 28 augustus 2019 werd een nieuw Fair Play Reglement voor het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi vastgesteld. Het nieuwe reglement is hieronder gepubliceerd.

Fair Play Reglement JWvE-toernooi