Nieuws van de week

CURSUS VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER BIJ V.V. FLEVO BOYS AFGESLOTEN

Begin maart van dit jaar werd bij de v.v. Flevo Boys te Emmeloord een begin gemaakt met een cursus verenigingSscheidsrechter. Deze cursus werd gegeven door Hans van Bruggen, docent van de KNVB, tevens bestuurslid van de SZO.

Op donderdagavond 19 mei jl. was het dan eindelijk zover, dat ze hun diploma in ontvangt mochten nemen. Voordat het zover was, moest er eerst een uitgestelde cursusavond met wedstrijd tussen v.v. Flevo Boys JO 17-2 en s.v. Urk JO 17-2 worden ingehaald. Tijdens deze wedstrijd trad een aantal cursisten op als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Alhoewel het een oefenwedstrijd betrof, was er toch echt een derbysfeertje aanwezig. Beide teams wilden niet van elkaar verliezen.

Voor de cursisten, die tijdens de vierdaagse cursus allerlei mooie en gekke momenten, maar vooral veel leermomenten hadden meegemaakt, was dit een leuke afsluitende apotheose.

Na de wedstrijd een nabespreking om daarna vervolgens de spelregeltoets te maken. Er moesten 10 spelregelvragen worden beantwoord, waarvan er 6 goed moesten zijn. Alle aanwezige cursisten slaagden voor deze toets. Voor 5 (afwezige) cursisten volgt er een inhaaldag op 17 juni a.s.

Verder moesten de cursisten gedurende de cursus van een door hen zelf gefloten wedstrijd(en) een zelfreflectieverslag maken. Voor het eind van de cursus moest men ook een eindverslag inleveren.

Ook aan die eis werd door alle cursisten voldaan, waarna kon worden overgegaan tot de diploma-uitreking.

Voor de geslaagde cursisten van de v.v. Flevo Boys had het bestuur van Flevo Boys nog een mooie verrassing. Joost Cornelis, Jordy Verboom, Mogne Kante, Corné de Ruiter, Servaas van der Voort, Pascal van de Rotten en Dennis van der Horst mogen voor maximaal 100 euro een scheidsrechter tenue aanschaffen. De geslaagde cursisten waren zeer blij met dit gebaar van het bestuur.

Wij wensen de geslaagden veel plezier bij het uitoefenen van deze (mooie) hobby.

De voorzitter van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), Wout Jongman, daar in Emmeloord aanwezig in een andere hoedanigheid (functie) dankte Hans van Bruggen hartelijk voor zijn inzet en enthousiasme, dat zeker heeft bijgedragen aan het behaald resultaat. Daarnaast werden de begeleiders van de scheidsrechters bij de v.v. Flevo Boys, Hendrik de Haan, Remco Jongman, Wout Jongman, Marthijs Krooneman en Remco Paulusma, hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Op de foto

Stand v.l.n.r.:
Jurian van Andel (sc Espel), Hans van Bruggen (docent KNVB), Pascal van de Rotten (vv Flevo Boys), Albert Jan Bakker (sv Urk), Jelle Kaptijn (sv Urk), Corné de Ruiter (vv Flevo Boys), Freek Jelies (sv Urk), Joost Cornelis (vv Flevo Boys).

Zitten v.l.n.r.:
Ruben de Vlieger (sc Emmeloord), Mogne Kante (vv Flevo Boys), Servaas van der Voort (vv Flevo Boys), Jordy Verboom (vv Flevo Boys), Alle ten Napel (sv Urk), Dennis van der Horst (vv Flevo Boys)

EEN HELE GESLAAGDE PAASBINGO

Het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) kan terug kijken op een hele geslaagde Paasbingo.

De voorzitter van de SZO, Wout Jongman, had op onze Algemene Ledenvergadering reeds aangekondigd, dat we iets speciaals zouden gaan doen door dit keer een Paasbingo te organiseren. Door diverse Corona-maatregelen moesten we reeds twee keer onze Kerstbingo afgelasten.

We hadden de SZO-leden er ook via de website maar ook via e-mail op gewezen, dat het bestuur het tijd vond om een dergelijke activiteit in te halen.

De familie Jongman tekende voor de organisatie. Wilma, Wout, Lindsey, Melvin, Remco en Petra hadden reeds ver van te voren diverse prijzen ingekocht.

Om even over acht opende de voorzitter deze “ingelaste” Paasbingo.

Er waren 55 personen aanwezig. Een hele mooie “volle bak”. Er waren 23 SZO-leden met hun partners, kinderen en introducés naar het clubhuis van de v.v. KHC in Kampen afgereisd om deze bingo-avond mee te maken.

Wout en Jan zorgden evenals de laatste keer weer voor het rollen van de ballen en het oplezen van de getrokken nummers. Wilma en Remco zorgden voor de verkoop van de bingo loten.

Tussendoor werden er warme hapjes geserveerd.

De prijzen werden redelijk over de zaal verdeeld. Dan werd hier “bingo” geroepen, even later aan een andere tafel. Eén keer was er een valse bingo. Hij zong – voor “straf” – een liedje voor de hele zaal. Op de verkochte loten werden naderhand de namen geplaatst.

Er werden 6 ronden (met elk 4 prijzen) en een hoofdronde (met 5 prijzen) gespeeld.

De eerste ronde waren prijzen met verlichting; de tweede en vijfde ronden waren vleesprijzen en gebak; de derde ronde bloembakken; de vierde ronden waren prijzen t.b.v. de bbq; de zesde ronde waren allen elektrische apparaten; de zevende ronde was de Hoofdronde.

Na de hoofdronde werden de overgebleven prijzen verloot door de lootjes te trekken, waarop de namen waren genoteerd. Wout werd daarbij geassisteerd door Esmé van Bruggen en haar vriendin.

We kunnen terug zien op een hele gezellige avond, dat voor herhaling vatbaar is.

Zie hiernaast de foto’s van deze gezellige bingo-avond.

HENK BOSCH WINNAAR VAN DE DERK JAN KLEIN TIJSSINK BOKAAL

Afgelopen seizoen tussen de beide Algemene Ledenvergaderingen in werd weer de spelregelcompetitie opgezet voor de Derk Jan Klein Tijssink Bokaal (DJKT), de clubkampioenschappen spelregels voor de SZO-leden.

Ditmaal waren er 6 toetsen met ieder 10 vragen. De vragen gingen allemaal over de huidige spelregels van het veldvoetbal. Er werd weer fanatiek meegedaan door de leden van de SZO om de opvolger van Martin Eikelboom te worden die afgelopen seizoen er met de prijs vandoor ging. Nadat de laatste spelregeltoets was geweest heeft de Technische Commissie (TC) de punten berekend en is daar de uiteindelijke winnaar uitgekomen. Wij hoopten de prijs uit te kunnen reiken op de afgelopen ALV, maar helaas had de winnaar zich voortijdig afgemeld. Hierdoor is de winnaar op de dinsdagavond na de training verrast met het winnen van de DJKT-bokaal. Dit seizoen werd de winnaar Henk Bosch uit Elburg.

Namens de TC feliciteren wij Henk met het winnen van deze mooie bokaal.

Het bestuur bedankt de TC weer voor het maken van de spelregeltoetsen.

FRANS RIGTERING ONDERSCHEIDEN MET DE GOUDEN SCHEIDSRECHTERSPELD

Op dinsdagavond 12 april jl. na de training in Kampen, werd in het clubhuis van de v.v. KHC de heer Frans Rigterink door Siem de Jager – namens de KNVB – onderscheiden met de Gouden Scheidsrechterspeld.

Frans Rigterink fluit nu ongeveer 25 jaar. Frans is na een hele lange carrière als voetballer bij de v.v. Wilsum begonnen als verenigingsscheidsrechter bij de jeugd. Na 2 à 3 jaar maakte hij de overstap naar de KNVB, waar hij ook eerst jeugdwedstrijden floot.

 

Toen hij de smaak één keer te pakken had, werd hij al vrij snel bij de senioren aangesteld. In die tijd werd Frans ook lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO).

En nu na zo’n 25 jaar werd hij onderscheiden met de Gouden Scheidsrechterspeld van de KNVB.

 

Hij beseft zich terdege dat hij tè laat is begonnen om een mooie carrière als scheidsrechter op te bouwen, maar hij was als voetballer tè verliefd op het spelletje om afscheid te nemen.

Frans zegt er trots op te zijn, dat hij op zo’n leeftijd nog steeds eerste elftallen fluit.