Nieuws van de week

MARK VAN DE BRUG STAPT IN HET HUWELIJKSBOOTJE

Mark van de Brug en Leonie Bruijnes zijn vorige week donderdag 10 oktober jl. in het huwelijk getreden.

Een groot deel van de trainingsgroep Kampen was ’s avonds op het huwelijksfeest in Babbel Beach in Hulshorst aanwezig.

Het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) wenst Mark en Leonie heel veel geluk in hun leven.

Het bestuur hoopt, dat wij hen beide nog eens op een clubavond, bijvoorbeeld de Kerstbingo van vrijdag 13 december a.s., kunnen begroeten.

 

 

LEDEN VAN DE SZO GESLAAGD VOOR DE FIFA-TEST

Door de KNVB zijn de laatste tijd weer diverse FIFA-testen en Spelregeltoetsen afgenomen.

Op woensdag 2 oktober jl. werd in Otterlo door diverse scheidsrechters en assistent-scheidsrechters de FIFA-test afgelegd. Jeffrey van der Does en Daniël Vloedgraven, beide lid van de SZO, slaagden voor deze FIFA-test.

René van der Elst, penningmeester van de SZO is gisteravond (9 oktober 2019) op de Campus van de KNVB in Zeist geslaagd voor de FIFA-test voor Assistent-Scheidsrechter.

De bijbehorende FIFA Spelregeltoets had hij in een eerder stadium reeds met goed gevolg afgelegd.

Er waren – verdeeld over 4 groepen – ongeveer 25 Scheidsrechters en Assistent-Scheidsrechters in Zeist aanwezig.

SCHEIDSRECHTERS MAX WOLFKAMP UIT ZWOLLE DOET HET

Het amateurvoetbal in Nederland groeit. Ieder weekend staan miljoenen jongens en meisjes op het voetbalveld. Om de wedstrijden in goede banen te leiden, trommelen de amateurclubs wekelijks hun scheidsrechters op om hun fluitje tevoorschijn te halen. Ze staan vaak ter discussie, maar in de “Week van het Amateurvoetbal” mogen ze uiteraard niet vergeten worden. Aan het woord Max Wolfkamp (22), die zijn carrière als leidsman begon bij CSV ’28 in Zwolle. “Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen.”

Max Wolfkamp is ook lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO).

Inmiddels ben je veel meer dan ‘slechts’ amateurscheidsrechter.

“Dat klopt. Ik ben alweer tien jaar bezig met het “vak”. Op mijn twaalfde ben ik als scheidsrechter begonnen bij de pupillen van CSV ’28 in Zwolle. Inmiddels fluit ik de junioren, voornamelijk Onder 19 en Onder 17 in respectievelijk de vierde en derde divisie. Een tijdje geleden ben ik ook nog eens begonnen als assistent-scheidsrechter. Daarnaast ben ik  nog met van alles en nog wat bezig. Bij CSV ’28 ben ik plaatsvervangend coördinator scheidsrechterszaken en zorg ik onder meer voor de aanstellingen. Namens de KNVB geef ik cursussen en leid ik beginnende scheidsrechters op.”

Het voert tè ver om hier het hele interview met Max Wolfkamp op de website te plaatsen.

Ik verwijs u naar de website van “De Stentor” waar het hele interview is na te lezen. Max Wolfkamp uit Zwolle doet het: van pupillen tot het KNVB-niveau.

https://www.destentor.nl/zwolle/scheidsrechter-max-wolfkamp-uit-zwolle-doet-het-van-pupillen-tot-het-knbn-niveau~a9fb8805/

Open de bovenstaande link en u kunt het volledige interview met Max Wolfkamp lezen.

SPELREGELAVOND TEN BEHOEVE VAN CLUBSCHEIDSRECHTERS DOS KAMPEN

De voetbalvereniging DOS Kampen had naar aanleiding van onze brief inzake verzoek om donatie al eens bij de portefeuillehouder Hans van Bruggen geïnformeerd wat een spelregelavond nu precies inhield.

De Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) “levert“ ook veel “arbitrage op maat”. De SZO levert voor oefen- en vriendschappelijke wedstrijden de scheidsrechters, die op het niveau fluiten van het desbetreffende elftal. Indien gewenst kunnen wij daar ook nog twee neutrale assistent-scheidsrechters bij “leveren”.

De v.v. DOS Kampen was wel “in” voor een spelregelavond voor de clubscheidsrechters, zodat de voorzitter van de SZO, Eddy de Gier, bijgestaan door penningmeester René van der Elst, op maandagavond 16 september jl. in het clubhuis van voornoemde vereniging de nieuwe gewijzigde spelregels voor het seizoen 2019-2020 voor het voetlicht brachten.

Wil uw vereniging ook zo’n spelregelavond? Dat kan. Wordt dan donateur van de SZO en wij verzorgen gratis zo’n spelregelavond over de spelregels met eventuele bewegende beelden om sommige spelregels toe te lichten.

Bent u geen donateur, dan kunnen we een dergelijke spelregelavond wel verzorgen, maar dan worden er onkosten ad. € 50,= in rekening gebracht.

SPELREGELAVOND TEN BEHOEVE VAN CLUBSCHEIDSRECHTERS GO AHEAD KAMPEN

Op verzoek van de voetbalvereniging Go Ahead Kampen, één van de donateur verenigingen van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), hebben de voorzitter van de SZO, Eddy de Gier en portefeuillehouder Wout Jongman op 12 september jl. een spelregelavond voor de clubscheidsrechters van de voornoemde voetbalvereniging verzorgd.

Wil uw vereniging ook zo’n spelregelavond? Dat kan. Wordt dan donateur van de SZO en wij verzorgen gratis zo’n spelregelavond over de spelregels met eventuele bewegende beelden om sommige spelregels toe te lichten.

Bent u geen donateur, dan kunnen we een dergelijke spelregelavond wel verzorgen, maar dan worden er onkosten ad. € 50,= in rekening gebracht.

NIEUWE SPONSOR VOOR DE WEBSITE VAN DE SZO

Het Bestuur van de SZO – door bemiddeling van bestuurslid Hans van Bruggen – is er in geslaagd om in eerste instantie voor één jaar een nieuwe sponsor voor de website te vinden. Fit 20 uit Kampen heeft zich hiertoe bereid verklaard.

U ziet de nieuwe sponsor op de Homepage van de website boven in de bewegende banner voorbij komen. Klik op het logo en u wordt door gelinkt naar de website van Fit 20. Onder de banner bevindt zich tevens nog een bewegende slider. Hierin is nog plaats voor eventuele adverteerders op de website en zo mogelijk in het clubblad, dat 5 x per jaar (digitaal) wordt uitgebracht.

SPELREGELWEDSTRIJDEN SZO VOORTAAN DIGITAAL VIA SOCRATIVE.COM

De afgelopen twee weken is het Bestuur en de Technische Commissie van de SZO in overleg geweest over de spelregelwedstrijden van de SZO voor het komende seizoen 2019-2020. Kijk voor meer informatie en de handleiding voor het inloggen op de Homepage onder “Informatie – Mededelingen”.

 

DE SZO WEDSTRIJDBALSPONSOR BIJ BEKERWEDSTRIJD v.v. KHC – DALFSEN (Zon)

De Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) beschouwt het clubhuis van de v.v. KHC te Kampen, nà het faillissement van Café Restaurant “De Vrolijkheid”, al weer geruime tijd als hèt clubhuis van de SZO.

De SZO verzorgt gedurende het seizoen ook de trainingen bij de v.v. KHC. Dat gaat altijd – met name in de wintermaanden bij regen en vorst – in heel goed overleg. Soms wordt er een klein stukje van het kunstgrasveld aan de trainingsgroep van de SZO afgestaan.

De v.v. KHC doneert jaarlijks ook een bijdrage aan de SZO. Daar zijn wij de v.v. KHC heel dankbaar en erkentelijk voor. Het bestuur van de SZO heeft gemeend ook iets terug te moeten doen om deze dankbaarheid te tonen.

Het bestuur van de SZO heeft daarom besloten om jaarlijks een wedstrijdbal te sponsoren.

Op de bijgaande foto kunt u zien, dat een delegatie van de SZO aanwezig was bij de opening van het seizoen bij de bekerwedstrijd KHC – Dalfsen, waarbij de wedstrijdbal werd gesponsord door de SZO.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 3 – 0 gewonnen door v.v. KHC.

SANDRA & EDDY DE GIER 25 JAAR GETROUWD

Op 25 augustus jl. waren Sandra & Eddy de Gier 25 jaar getrouwd. Dat is een hele mijlpaal, die zij niet “ongemerkt” voorbij wilden laten gaan. Samen met hun wederzijds ouders, de kinderen Thomas en Noëlle, vrienden en kennissen werd een leuk feestje gebouwd.

Het bestuur van de SZO was ook uitgenodigd en de bestuursleden van de SZO vonden het heel mooi dat zij samen met hun partners dit heuglijke feit mee mochten maken.

Sandra & Eddy waren door vrienden in de gelegenheid gesteld om het feest op een hele mooie locatie in de nabijheid van Biddinghuizen – met dit mooie zomerweer in de buitenlucht – te vieren. Na een borreluurtje – waarbij de ouzo niet ontbrak – werd heerlijk gebarbecued.

Namens de SZO en namens de bestuursleden zelf werd een mooie plant en een envelop met inhoud aangeboden.

Het bestuur en leden van de SZO wensen de voorzitter van de SZO met zijn vrouw nog vele gelukkige jaren toe. Op naar het gouden (50) huwelijksjubileum.

 

THE REFEREE SHOP

Via deze weg wil ik u als collega’s scheidsrechter laten weten dat www.therefereeshop.nl per heden geopend is! Wij willen de scheidsrechters graag de beste producten aanbieden tegen gegarandeerd de laagste prijzen!

Met de code: CLUBSCHEIDS kunnen alle scheidsrechters afrekenen met nog eens 10% korting! Daarnaast hebben we een openingsactie: de FOX 40 Classic fluit voor maar € 3,65!!!

Daarnaast kunt u ons volgen op facebook: The Referee Shop

En volgen op instagram: The_Referee_Shop

Ik hoop dat u dit onder de aandacht van uw leden wil brengen en daarbij het fluiten massaal kunnen stimuleren!

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Maarten Blaauw, eigenaar The Referee Shop.

SPELREGELWIJZIGINGEN SEIZOEN 2019 – 2020 GEPUBLICEERD

Zie voor de spelregelwijzigingen het tabblad “Informatie” in het hoofdmenu. Vervolgens gaat u naar het tabblad KNVB. Daar treft u de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2019 – 2020 met een uitgebreide toelichting aan. U kunt de onderstaande link ook aanklikken of kopiëren naar uw browser. U komt dan rechtstreeks op de website van de KNVB.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/11267/spelregelwijzigingen-2019-2020

Spelregelwijzigingen 2019-2020 (beknopt)

Toelichting spelregelwijzigingen