Nieuws van de week

LEDEN VAN DE SZO GESLAAGD VOOR DE FIFA-TEST

Maickel Dijkstra en Max Wolfkamp, leden van de SZO, zijn vandaag op de Campus van de KNVB in Zeist geslaagd voor de FIFA-test en Spelregeltoets voor de Assistent-scheidsrechter.

De assistenten legden de test ’s morgens af en de scheidsrechters ’s middags. De assistenten kregen ’s middags uitleg van de technische richtlijnen en moesten de FIFA spelregeltoets met goed gevolg afleggen, terwijl de scheidsrechters dit ’s morgens reeds hadden moeten doen.

Voor de scheidsrechters en assistent-scheidsrechters was het dus een heel druk programma op zaterdag 17 augustus 2019.

SPELREGELWIJZIGINGEN SEIZOEN 2019 – 2020 GEPUBLICEERD

Zie voor de spelregelwijzigingen het tabblad “Informatie” in het hoofdmenu. Vervolgens gaat u naar het tabblad KNVB. Daar treft u de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2019 – 2020 met een uitgebreide toelichting aan. U kunt de onderstaande link ook kopiëren naar uw browser. Dan komt u rechtstreeks op de website van de KNVB.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/11267/spelregelwijzigingen-2019-2020

Spelregelwijzigingen 2019-2020 (beknopt)

Toelichting spelregelwijzigingen

GERT KEIJL GESLAAGD ALS SCHEIDSRECHTERSCOACH AMATEURVOETBAL VAN DE KNVB

Gert Keijl, wonende te Heerde, lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) is op 19 juni jl. op de KNVB Campus te Zeist, geslaagd als Scheidsrechterscoach Amateurvoetbal van de KNVB.

Gert Keijl was naast zijn eigen carrière als scheidsrechter op het hoogste amateurniveau, reeds SB’er. In die hoedanigheid begeleidde en coachte hij reeds jonge scheidsrechters van de SZO, maar ook van andere COVS-groepen, naar de top van het amateurvoetbal. Nu mag hij zich dus ook gediplomeerd c.q. gecertificeerd coach noemen. Als gecertificeerd scheidsrechterscoach zal hij door de KNVB vaker worden ingezet om jonge talenten te begeleiden en te coachen en hen op deze wijze “klaar te stomen” voor het grote werk op het hoogste niveau van het amateurvoetbal met als uiteindelijke doel via het talententraject door te stoten naar het Betaald Voetbal.

HANS VAN BRUGGEN TOEGELATEN TOT DE DOCENTENOPLEIDING KNVB

Hans van Bruggen, bestuurslid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) is toegelaten tot de Docentenopleiding Arbitrage van de KNVB.

Hij heeft daartoe op eigen initiatief een brief naar de KNVB gestuurd om zijn interesse kenbaar te maken. Afgelopen week heeft Hans van Bruggen per e-mail bericht ontvangen, dat hij na zijn brief en het gevoerde intakegesprek in Zeist is toegelaten. Op vrijdag/zaterdag 6 en 7 september 2019 start de cursus op de KNVB Campus in Zeist. Nadat de cursus met goed gevolg is afgelegd, zal hiervan op de website weer mededeling worden gedaan.

PROMOTIE EN DEGRADATIE

Ieder jaar is het weer spannend, wie er halverwege en aan het eind van het seizoen promoveren naar een hogere groep en wie er – helaas – een toontje lager moeten “blazen”.

Er zijn niet ieder jaar scheidsrechters bij die lid zijn van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO).

Niet ieder jaar promoveren of degraderen er evenveel scheidsrechters. Dat heeft enerzijds te maken met de piramidale opbouw van de scheidsrechtergroepen, maar anderzijds ook met het aantal scheidsrechters dat heeft besloten om er mee te stoppen. Dat kan te maken hebben met leeftijd, met blessures, maar ook met de animo en eventueel met teleurstellingen.

Voor zover nu bij ons bekend is, zijn er zes (6) SZO-leden gepromoveerd.

Evert Aukema van ZAJD naar ZASG

Mark van de Brug van ZAJD naar ZASG

Robin van Gelder van ZASG naar ZASF

Eddy de Gier van ZASF naar ZASE

Robèrt Hoornstra van ZASG naar ZASF

Marco Ritsema van ZOAC naar ZOAB (assistent-scheidsrechter)

Voor zover nu bij ons bekend is, zijn er ook 4 scheidsrechters (lid van de SZO) gedegradeerd. Dat is natuurlijk niet zo leuk, zodat wij hier hun namen niet noemen. De desbetreffende SZO-leden weten zelf wel, dat zij tot dat selecte groepje behoren. Het bestuur wil hen een hart onder de riem steken. Ga niet bij de pakken neerzitten en tracht het “verloren” terrein terug te winnen. Bezoek de trainingen van de SZO in Emmeloord of Kampen, zodat je nog meer kunt werken aan de conditie en aan de spelregelkennis. Daarnaast kunt u vóór, tijdens en nà de trainingen ervaringen uitwisselen met de andere SZO-leden.

Eén lid van de SZO heeft aangegeven, vrijwillig een groep te willen zakken.