Nieuws van de week

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SPELREGELS OM DE DERK JAN KLEIN TIJSSINK BOKAAL

Zoals aangekondigd op de website van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), heeft de Technische Commissie (TC) ook in het seizoen 2020 – 2021 de Clubkampioenschappen Spelregels om de Derk Jan Klein Tijssink Bokaal (DJKT) georganiseerd.

Ook al werd er niet één wedstrijd in teamverband in het amateurvoetbal gespeeld, toch vonden de spelregels om de DJKT-bokaal wel doorgang.

Vorig jaar werd Evert Aukema de trotse winnaar van de eerste nieuwe bokaal, die op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 17 augustus 2020 werd uitgereikt. Vorig jaar werd op de ALV door Ivor Knol nogmaals uitgelegd hoe er via Socrative.com kon worden deelgenomen. Op de website kan men ook lezen hoe de SZO-leden kunnen inloggen om deel te nemen.

Helaas hebben er dit seizoen minder SZO-leden deelgenomen dan de twee voorgaande edities. Vorig jaar (2020) waren er in de eerste helft van het seizoen drie SZO-leden, die alle spelregeltoetsen hebben gemaakt. Dat waren titelverdediger Evert Aukema, Henk Bosch en de winnaar van de Spelregelwed-strijden van 2019, Henk Damhuis. Henk was de laatste winnaar van de “oude” versie van deze spelregel-wedstrijden.

Ook dit jaar zal de TC op de ALV van 30 augustus a.s. de Derk Jan Klein Tijssink-wisselbokaal uitreiken aan de winnaar van het seizoen 2020 – 2021.

Wie wordt de trotse winnaar van deze mooie wisseltrofee???

D.J. Klein Tijssink

PUZZELRUBRIEK “DE KNAPSTE KOP VAN DE SZO”

Het is al weer 10 jaar geleden dat de Redactie van het Clubblad in 2011 haar 50-jarig jubileum vierde. In dat jaar werd door de Redactie in het clubblad een Quiz “De Knapste Kop van de SZO” opgenomen.

De winnaar in 2011 was Bert de Roo, voormalig penningmeester en Lid van Verdienste van de SZO. Aan hem werd de 1e prijs en een herinneringscertificaat met een boeket bloemen uitgereikt op de Algemene Ledenvergadering van 26 maart 2012 in Café Restaurant “De Vrolijkheid” te Zwolle.

Op voorstel van de secretaris heeft het bestuur van de SZO besloten om dat 10 jaar na dato in deze moeilijke Coronatijd nogmaals te doen. Het Clubblad van de SZO heeft in 2021 haar 60-ste jaargang.

Evenals in 2011 worden in 2021 in elk clubblad puzzels, quizvragen en logikwizzen opgenomen, waar men punten voor kan vergaren. Door de Redactie (secretaris Jan Lahuis) wordt een klassement bij gehouden, waarna op de Algemene Ledenvergadering van (waarschijnlijk) 28 maart 2022 de winnaar bekend wordt gemaakt.

In het Clubblad van februari 2021 stonden twee puzzels, die mee gelden voor het Klassement “De Knapste Kop van de SZO”. Daarvoor konden 25 punten worden verdiend voor het klassement. Na het sluiten van de inzenddatum hebben 11 SZO-leden de oplossingen ingezonden. In het Clubblad van april 2021 stonden drie puzzels, waarvoor 11+28+6 = 45 punten konden worden verdiend. In het clubblad van juni 2021 stonden 2 puzzels, waarvoor eveneens 45 punten konden worden vergaard.

In elk clubblad (5 keer) wordt een Rebus-Filippine opgenomen. Daarnaast verschijnt er in elk clubblad nog een tweede andere opgave. In het clubblad van april 2021 werd een dubbele Kruiswoord-Filippine opgenomen. De oplossing is een gezegde van 28 letters. Daarnaast werd een Breinbreker met letters opgenomen, waarvoor de cijfers van een som moesten worden ontdekt. In april waren samen met de Rebus-Filippine en de Kruiswooord-filippine derhalve (11+28+6) 45 punten te verdienen voor het klassement. In juni werd de gebruikelijke Rebus-Filippine opgenomen. Daarnaast werd 30 spreekwoorden opgenomen. Bij de eerste 15 werden de klinkers verwijderd, bij de tweede 15  werden de spreekwoorden door elkaar gehusseld.

Oplossingen moeten steeds vòòr de uitgave van het volgende clubblad, waarin de oplossingen worden opgenomen, worden ingezonden.

Bij deze publicatie zijn de opdrachten van het Clubblad van februari en april nogmaals bijgevoegd.

Met vriendelijke groet, Jan Lahuis,

Secretaris SZO.

Kruiswoordpuzzel Clubblad februari 2021

Rebus-filippine Clubblad februari 2021

Opgaves puzzels Clubblad SZO april 2021

Opgave puzzels Clubblad SZO juni 2021

PROTOCOL ARBITRAGE AMATEURVOETBAL

De KNVB heeft in verband met de Corona-crisis een protocol uitgevaardigd voor de arbitrage in het KNVB amateurvoetbal. In de bijgevoegde bijlage treft u dit Protocol Amateurvoetbal Arbitrage aan.

Namens het bestuur van de SZO zou ik als secretaris zeggen: “Neem dit protocol ter harte”.

Protocol Arbitrage Amateurvoetbal