Nieuws van de week

VERPLAATSING TRAINING KAMPEN NAAR OOSTERWOLDE

De komende weken is men bij KHC de kleedkamers aan het verbouwen. Wij zouden wel kunnen trainen maar kunnen niet douchen. Om de mensen bij KHC gewoon aan het werk te kunnen houden, hebben wij een andere – tijdelijke – stek gezocht.

Wij mogen van week 24 tot week 28, dus voor een periode van 5 weken, gebruik maken van een kleedkamer en veld 1 van VSCO`61. Men doet zelfs voor ons de kantine open vanaf 19.00 uur.

Ik wil hierbij Jarno Schoonhoven alvast hartelijk danken voor het regelen van deze oplossing.

Wij zullen dan in overleg trainen in week 29 en 30 op onze vaste stek bij KHC. Hierna zal er in de weken 31, 32, 33 en 34 geen training zijn. Deze weken zitten, zo hebben wij de afgelopen jaren gemerkt, vol met oefenwedstrijden en toernooien. Het heeft geen zin om met slechts 5 man te trainen.

Ik zal in de komende periode nogmaals de FIFA-test in de training uitzetten (17/24). Voor de liefhebbers wil ik ook de 15/24 uitzetten maar dat kunnen we wel overleggen. De kick off voor de amateurs in Zeist voor Groep A en B is op 10 augustus a.s. Groep C en D hebben de kick off een week later.

Tot dinsdagavond (11 juni a.s.) bij VSCO ’61, Zwarteweg 15, 8097 PR Oosterwolde (tel.: 0525 – 621 469).

Met sportieve groet, Eddy de Gier, voorzitter SZO.

 

SPELREGELWIJZIGINGEN SEIZOEN 2019 – 2020 GEPUBLICEERD

Zie voor de spelregelwijzigingen het tabblad “Informatie” in het hoofdmenu. Vervolgens gaat u naar het tabblad KNVB. Daar treft u de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2019 – 2020 met een uitgebreide toelichting aan. U kunt de onderstaande link ook kopiëren naar uw browser. Dan komt u rechtstreeks op de website van de KNVB.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/11267/spelregelwijzigingen-2019-2020

DE SZO IS EEN NIEUWE (JONGE) DOCENT “RIJKER”

In navolging van enkele andere vooraanstaande SZO-leden, zoals Bert Slot, Teus van Hattum en Jos Huis in ’t Veld, heeft de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) er weer een nieuwe (jonge) docent bij.

De 21-jarige Max Wolfkamp uit Zwolle heeft op vrijdag 31 mei jl. op de KNVB Campus te Zeist bij de Academie het diploma “Docent Arbitrage Veldvoetbal” behaald.

Max kan nu door de KNVB worden ingezet bij de cursussen tot het opleiden van nieuwe jonge verenigingsscheidsrechters en de opleidingen voor de SOIII-cursussen.

Ook in dit geval is het bestuur van de SZO hier zeer content mee. Dit geeft de SZO ook meer mogelijkheden tot het werven van nieuwe leden.

Op bijgaande foto wordt Max Wolfkamp gefeliciteerd met het behaalde diploma. Op de bijgaande groepsfoto staat Max Wolfkamp op de voorste rij helemaal rechts.

DRIE NIEUWE LEDEN VAN DE SZO GESLAAGD VOOR DE SO III CURSUS

Pascal Kwakkel uit Wapenveld, Jari Procee uit Zwolle en Jarno Schoonhoven uit Elburg, allen leden van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), zijn op woensdagavond 22 mei jl. geslaagd voor het examen van de SO III-cursus. Dat is de eerste stap van iedere talentvolle scheidsrechter op weg naar een mooie scheids-rechtercarrière, die in het verschiet ligt.

Pascal (24) heeft een goed voorbeeld thuis, want zijn vader Eric Kwakkel, eveneens lid van de SZO, heeft ook als hobby scheidsrechter. Door hem is het scheidsrech-tervirus naar Pascal overgeslagen. Door zijn vader wist Pascal de Scheidsrechters-vereniging Zwolle e.o. ook te vinden.

Jari (16) is nog helemaal nieuw en zal nog helemaal bij de jeugd moeten beginnen. Zestien jaar is echter wel een hele mooie leeftijd om reeds aan je mooie scheids-rechtercarrière te beginnen. Jari meldde zich aan via de website van de COVS, zodat hij via de webmaster van de COVS werd gelinkt aan de SZO.

Jarno (20) heeft reeds meerdere wedstrijden geleid bij de jeugd van de VSCO ’61, waar hij in de voetsporen trad van zijn vader, die ook een verdienstelijk arbiter was. Ook Jacco was een reeks van jaren lid van de SZO, zodat hij zijn zoon adviseerde om ook lid te worden van de SZO. Jarno heeft ook reeds enkele wedstrijden geleid van de Beloftencompetitie – Onder 23 – van de VSCO ’61, maar ook enkele malen opgetreden als assistent-scheidsrechter bij de beloftencompetitie om de Beltona Cup.

 

Heel toevallig was één van de docenten Bert Slot. Bert Slot uit De Krim is ook reeds 34 jaar (sinds 1985) lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Bert was vroeger ook een hele goede amateurscheidsrechter in KNVB District Oost, die echter vanwege zijn leeftijd de overgang naar het Betaald Voetbal net niet haalde. Bert Slot stopte met fluiten op het moment dat de discussie over de 50-jarige leeftijdsgrens gaande was. Bert was docent van de cursus aan Jari en Jarno. De andere docent, Meine de Boer, had Pascal onder zijn “hoede.”

Nu het diploma van de SO III cursus in de “pocket” is, kunnen zij hun carrière verder uitbreiden. Met een goede begeleiding, een goede fysieke conditie – opgedaan bij de trainingen verzorgd door de SZO – en een grote portie kennis van de spelregels, kunnen deze talentvolle scheidsrechters de top van het amateurvoetbal halen.

Misschien is er door het fluiten van goede wedstrijden en een daarbij bijbehorende goede beoordeling door SB’ers en Rapporteurs, alsmede een beetje “fortuin” (geluk) nog wel meer te bereiken.

De Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. prijst zich in elk geval gelukkig met een flink aantal talentvolle leden, w.o. Jari, Jarno en Pascal.