OVERLIJDEN VAN ERELID SZO, KLAAS MUIS

Op zaterdag 27 februari jl. kreeg ik een e-mail van Liena Veenstra, de vriendin van Klaas Muis, met de mededeling dat Klaas op vrijdag 26 februari jl. was overleden.

Ik heb vervolgens het bestuur van de SZO en enkele vooraanstaande SZO-leden (Leden van Verdienste en Ere-leden) gebeld. Je kunt op dat moment ook niet iedereen bellen. Sommigen zijn ook – mede door hun werk – niet eens te bereiken. Daarna heb ik Liena terug gebeld en kreeg ik te horen hoe het was verlopen.

Maar als je de hoorn neerlegt dan besef je eigenlijk pas echt wat er is gebeurd. Een persoonlijke COVS-vriend is heen gegaan. Ik heb heel veel met Klaas meegemaakt. Ik ben het archief van de COVS en van de SZO “ingedoken” en dan kom je tot het bijgaande “verhaal”. Lees in de bijlage het “In Memoriam” van Klaas Muis, Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), gedecoreerd met de Gouden Scheidsrechter van de COVS, maar gelet op zijn geweldige staat van dienst had daar wellicht ook wel de “titel” Lid van verdienste van COVS Nederland bijgepast.

De Erevoorzitter Jan Wissink en secretaris Jan Lahuis hebben samen de crematieplechtigheid van Erelid Klaas Muis op 5 maart 2021 in Meppel bijgewoond. Het bestuur en de leden van de SZO hebben de dienst via een livestream kunnen meemaken. Deze livestream is achteraf niet meer te downloaden en kan dus ook niet worden terug gezien.

We zullen Klaas Muis zeker gaan missen. Dat Klaas moge rusten in vrede!

Namens het bestuur van de SZO, Jan Lahuis, secretaris.

In Memoriam Klaas Muis

 

Geplaatst in SZO Zwolle.