VERSLAG OPLEIDING CONDITIETRAINER SCHEIDSRECHTERS AMATEURVOETBAL

Al heel wat jaren verzorgen een aantal collega’s en ik de fysieke training voor de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO). De oefenstof haal ik uit de ervaring die ik heb vanuit mijn eigen trainingen en wat ik in de afgelopen jaren heb opgepikt. Hiernaast heb ik een aantal malen een trainersdag vanuit de COVS in Zeist gevolgd en gebruik ik de training die wij vanuit de KNVB en COVS doorkrijgen.

Er was in de afgelopen jaren geen opleiding voor conditietrainer bij de COVS. Tot dit seizoen, toen wij via de SZO een uitnodiging ontvingen om de opleiding conditietrainer scheidsrechters amateurvoetbal te volgen. De opleiding zou onder leiding van Hilco de Boer, de fysieke trainer van de betaald voetbal scheidrechters, worden gegeven. Hier heeft een aantal collega’s van de SAO, de HSV en de SZO zich voor opgegeven. In een aantal avonden heeft Hilco ons theoretisch meegenomen in de materie van trainingsarbeid, energiesystemen van het lichaam en fysieke belasting. Daarnaast hebben wij trainingen voorbereid en gegeven aan de trainingsgroep van de SDVU.

Voor het examen hebben wij de trainingen voor een periode van 4 weken moeten voorbereiden. Hier waren wedstrijden een onderdeel van de training waar rekening mee gehouden diende te worden. Deze trainingsperiode is in de groep besproken om van te leren .Uiteindelijk werd de opleiding afgesloten met een kort theorie examen.

Uit de feedback van de trainingsgroep van de SZO kan ik opmaken dat men tevreden is hoe de trainingen nu verlopen. Mocht u een trainer zijn, of willen worden van een COVS trainingsgroep dan kan ik maar 1 ding zeggen: meld u aan bij de eerstvolgende opleiding tot Conditietrainer Scheidsrechters Amateurvoetbal.

Met sportieve groet,
Eddy de Gier

Geplaatst in SZO Zwolle.