VERSLAG VOETBALTOERNOOI SPECIAL HEROES 19 MEI 2022

Op donderdag 19 mei jl. heeft een negental SZO-leden hun medewerking verleend aan de Special Heroes Voetbalbattle in Zwolle.

De doelgroep voor dit voetbaltoernooi zijn cluster 4 leerlingen met een (ernstige) gedrags-probleem en/of psychiatrische stoornis. Naast deze cluster 4 scholen doet ook het praktijkonderwijs mee. Het doel is het organiseren van een sportieve dag voor de voornoemde leerlingen. Hierbij heeft deze sportdag tevens als doel om leerlingen sociale vaardigheden zoals “winnen en verliezen” en het “omgaan met fysiek contact” te laten ervaren en te ontwikkelen.

De Stichting Special Heroes Nederland kan weer tevreden terug kijken op een geslaagde dag. Wel erg jammer was dat enkele SZO-leden te elfder ure moesten afzeggen. De deelnemende scheidsrechters, Hans van Duren, René, van der Elst, Wout Jongman, Gerrit Kuiper, Jan Lahuis, Bert de Roo, Henk Schrik, Hans van der Veen en Jan Willem Westendorp, allen lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO), kunnen ook terug kijken op een hele mooie zonnige en sportieve dag. Iedereen is tevreden huiswaarts gekeerd. De secretaris van de SZO had a.d.h.v. het wedstrijdprogramma van alle wedstrijden voorbedrukte wedstrijdkaartjes gemaakt, met de wedstrijd, het aanvangstijdstip en het veld waarop gespeeld moest worden. Door de Stichting Special Heroes was het “natje en het droogje” gedurende de dag goed geregeld. Door het afvallen van twee SZO-leden en het wegblijven van een ander SZO-lid, kwamen we in een heel strak speelschema, maar we kwamen er gezamenlijk mooi uit.

De organisatie heeft de SZO – tijdens de prijsuitreiking – reeds weer gevraagd om hun medewerking voor volgend jaar. Dat betekent dat ook zij heel tevreden zijn over het optreden van onze scheidsrechters. Zodra de toegezegde vergoeding is ontvangen, zal de declaratie worden overgemaakt, waarbij ook een gedeelte terug vloeit in de clubkas van de SZO.

Namens het bestuur van de SZO wil ik de aanwezige SZO-leden heel hartelijk dank zeggen voor hun medewerking. We hopen volgend jaar in de maand mei weer een beroep op jullie te mogen doen.

Wanneer de datum in 2023 bekend is, zullen jullie weer worden benaderd. Daarbij gaan we – in principe – uit van maximaal 12 scheidsrechters voor 6 velden, tenzij het toernooi met velden wordt uitgebreid. Met 9 scheidsrechters komen we er eigenlijk één tekort. Maar 12 is beter.

Uiteraard gebeurt er bij de voornoemde doelgroep altijd wel iets, maar door goed optreden van met name Jan Willem Westendorp werd een zeer fel “handgemeen” stevig de kop ingedrukt. Eén leerling ging behoorlijk door het lint, maar alles werd uiteindelijk goed opgelost.

 

Geplaatst in SZO Zwolle.