CSV ’28 EN DE SZO ORGANISEREN GEZAMENLIJKE TRAINING ARBITERS

Tijdens het voorzittersoverleg van alle voetbalverenigingen in Zwolle, heeft de voorzitter van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) Eddy de Gier ook “zijn zegje” mogen doen om de SZO onder de Zwolse voetbalverenigingen te promoten. Daarbij werd ook onze nieuwe wervings-folder (flyer) uitgereikt en werd de mogelijkheid voor een eventuele donatie en de eventueel mogelijke “arbitrage op maat” van de SZO bekend gemaakt.

Naar aanleiding van dit COVS-praatje hebben de v.v. CSV ’28 en de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) de “handen in één” geslagen om zich gezamenlijk door deze Corona-crisis te slaan door op zaterdag 13 juni 2020 een gezamenlijke training te houden voor de leden van de SZO en voor de verenigingsscheidsrechters van de v.v. CSV ’28. In de bijlagen treft u enkele foto’s aan van de training van afgelopen zaterdag.

Zolang er niet gevoetbald wordt, gaat deze voornoemde training elke zaterdag plaatsvinden. Elke zaterdagmorgen om half tien (09.30 uur) zijn de leden van de SZO en de clubscheidsrechters van de CSV ’28 welkom op het hoofdveld van de v.v. CSV ’28. Houdt er rekening mee, dat de kleed-kamers en douches – overeenkomstig de Corona-maatregelen – vooralsnog gesloten blijven, zodat u na afloop thuis moet douchen.

MAX WOLFKAMP NAAR TTBV

Max Wolfkamp, lid van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) en de v.v. CSV '28 is gepromoveerd als assistent-scheidsrechter naar het Talenten Traject Betaald Voetbal (TTBV).

Max Wolfkamp begon zijn loopbaan in september 2011 met het behalen van zijn diploma pupillenscheidsrechter en in februari 2013 met zijn BOS diploma (Basis Opleiding Scheidsrechter) als verenigingsscheidsrechter. Vervolgens maakte hij in 2016 de overstap naar de KNVB met een vervolgopleiding SOIII. Naast het fluiten voor de jeugd op de zaterdag heeft Max in december 2017 met zijn opleiding KNVB Assistent-Scheidsrechter mede gekozen om op de zondagen te gaan vlaggen. Begonnen in het district maakte hij in 2018-2019 al snel promotie naar de Landelijke Lijst AV (Amateur Voetbal, Hoofdklasse, en 3e divisie).

In de bijgaande bijlage treft u zijn volledige CV aan.

2-6-2020 Max van pupillenscheidsrechter in 2011 naar KNVB ASR TTBV 2020-2021

AFGELASTING ALGEMENE LEDENVERGADERING SZO

Naar aanleiding van de besluitvorming van de landelijke overheid en de adviezen van de KNVB, heeft het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) na ampel beraad gisteren besloten om de Algemene Ledenvergadering (ALV) van maandag 30 maart 2020 tot nader order uit te stellen.

In afwachting van nadere adviezen van het kabinet zal het bestuur van de SZO na 1 april a.s. met een nieuw datum voorstel komen om de ALV alsdan te houden.

In aansluiting op het voorgaande bericht deelt het bestuur van de SZO de leden mede, dat ook de trainingen van de SZO in Kampen en Emmeloord tot nader order zullen worden opgeschort.

Het bestuur van de SZO adviseert de leden om in deze periode van “voetballoze” weken en weekenden geen gehoor te geven aan verzoeken van voetbalverenigingen om te fluiten bij de eventueel te organiseren vriendschappelijke wedstrijden.

Hiermee respecteren wij de besluitvorming van de KNVB om alle wedstrijden in het Betaald Voetbal en het Amateurvoetbal af te gelasten c.q. uit te stellen.

Het bestuur van de SZO hoopt iedereen hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Jan Lahuis, secretaris SZO.

NIEUWE TRAININGSJACKS VOOR TRAINERS SZO

Het was voor het bestuur van de SZO reeds een langdurige wens om de trainers van de SZO in een geheel nieuw (uniform) tenue te steken. Met name de voorzitter Eddy de Gier heeft zich sterk gemaakt om de trainers van de SZO te voorzien van een nieuwe outfit.

Door enkele meevallers op financieel gebied, waaronder o.a. de bijdrage uit het RABO Clubsupport, wist het bestuur, met name de penningmeester, financiële ruimte te vinden om de aanschaf van de trainingsjacks mogelijk te maken. Eddy de Gier kwam na vele “omzwervingen” in de buurt van Zwolle en het internet, uiteindelijk terecht bij KLIF 18 te Dronten. De laatste financiële “onderhandelingen” werden verricht door de penningmeester René van der Elst.

In de afgelopen twee weken werden de nieuwe trainingsjacks aan de trainers van de SZO overhandigd.

De trainingsjacks, op bijgaande foto’s te zien, zijn uitgevoerd in de blauwe kleur van de SZO en zijn voorzien van het clublogo van de SZO.

VERSLAG JAN WILLEM VAN ESSEN ZAALVOETBALTOERNOOI 2020

Het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) kan terug kijken op een geslaagd districtstoernooi zaalvoetbal van COVS District Oost.

De voorzitter Eddy de Gier opende omstreeks 9.25 uur het Jan Willem van Essen zaalvoet-baltoernooi, dat dit jaar door de SZO voor de 40-ste keer werd georganiseerd. Hij wenste iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2020. Vervolgens heette hij de 11 deelnemende COVS-groepen, de genodigden (w.o. de ereleden en leden van verdienste van de SZO) hartelijk welkom en hoopte op een sportief toernooi.

Het traditionele Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi werd echter overschaduwd door een heel vervelend incident tijdens de tweede kwartfinalewedstrijd tussen Doetinchem II en Winterswijk, waarvoor zelfs de ambulance – via 112 – moest worden gealarmeerd. Het ongeluk liep achteraf gezien nog met “een sisser” af. Matthijs Hoopman mocht gelukkig na een consultatie (CT-scan) in het ziekenhuis met zijn gealarmeerde ouders weer naar huis. De SZO heeft hieraan uiteraard de nodige aandacht besteed.

Het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi werd dit jaar met 12 teams gespeeld. Doetinchem had zich met 2 teams ingeschreven. Zo werd na een gewijzigde loting in drie poules van 4 teams gespeeld. De nummers 1 en 2 en de 2 beste nummers 3 uit de poules plaatsten zich voor de kwartfinales, waarin dus het gememoreerde incident plaatsvond. Na het voorval trok Doetinchem zich (geëmotioneerd) terug en ging de groep Winterswijk – weliswaar enigszins onder protest – door naar de halve finales.

In de loop van de zaterdagmorgen (04-01-2020) kreeg het bestuur van de SZO bezoek van een delegatie van RTV Oost. Teun van der Velden – zelf ook een ambitieuze scheidsrechter – die bij RTV Oost werkt, bezocht met een collega het prestigieuze Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi. Zij werden verwelkomd en begeleid door de voorzitter Eddy de Gier. Hij komt samen met scheidsrechter Hans van Duren, Marco Ribbink, speler van de Scheids-rechtersvereniging Enschede e.o. en Jorg Ordelmans, speler van de Scheidsrechters-vereniging Almelo e.o., aan het woord.

Via de onderstaande link komt u terecht op de website van RTV Oost, waar een artikel is gepubliceerd en u ziet via beelden een impressie van dit leuke zaalvoetbaltoernooi.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/323790/Niet-voetballers-maar-scheidsrechters-strijden-om-districtsbeker-zaalvoetbal-in-Kampen

De poulewedstrijden waren ongemeend spannend. Uiteindelijk bleven de 8 sterkste teams over, die zich plaatsten voor de kwartfinales.

De groep Zwolle “waande” zich in de poule “des doods”, maar dat bleek toch geenszins het geval. In poule B werd de SZO poulewinnaar vóór Nijverdal en Winterswijk. De eerste wedstrijd tegen Winterswijk werd nipt met 1 – 0 gewonnen en de wedstrijden tegen Almelo (1 – 1) en Nijverdal (0 – 0) eindigden onbeslist. Daardoor werd de SZO met 5 punten eerste in de poule. De andere teams hielden elkaar ook in “evenwicht” zodat de nummers 2 en 3 met 4 punten gelijk eindigden.

In poule A werd het altijd goed presterende Arnhem verrassend heel snel uitgeschakeld door alle drie wedstrijden te verliezen, waardoor zij als laatste eindigden. De latere winnaar Apeldoorn ging via een “narrow-escape” als één van de beste nummers drie door naar de kwartfinales. Dat gebeurde ook in poule B. Winterswijk ging eveneens als één van de beste nummers 3 door naar de kwartfinales. Zutphen werd in groep C ook derde, maar haalde minder (2) punten, zodat zij de kwartfinales net mis liepen. In poule C werd Enschede ongeslagen eerste in de poule met 9 punten. Tweede werd Nijmegen.

In de eerste kwartfinale tussen Enschede en Nijverdal bleef de stand gelijk (1 – 1), zodat via shoot-outs de winnaar moest worden aangewezen. Enschede nam de shoot-outs beter en won deze met 2 – 1. In de tweede kwartfinale vond het reeds gememoreerde incident plaats, waardoor Winterswijk – onder protest – door ging naar de halve finales. In de derde kwartfinale tussen Nijmegen en Deventer trok het team van Deventer met 0 – 4 gedecideerd aan het langste eind. In de vierde kwartfinale tussen Apeldoorn en Zwolle kon het team van de SZO geen “potten breken” en verloor hierdoor het uitzicht op het opnieuw spelen van de finale. Apeldoorn was met 3 – 0 te sterk.

In de eerste halve finale tussen Enschede en Winterswijk was het ongemeen spannend. Beide teams hielden elkaar heel lang op gelijke hoogte totdat Enschede toch het beslis-sende doelpunt wist te maken. Met 2 – 1 plaatsten zij zich voor de finale. Ook de tweede halve finale tussen Deventer en Apeldoorn was spannend. Apeldoorn was net iets over-tuigender en doeltreffender zodat zij zich met 0 – 1 eveneens plaatsten voor de finale.

De troostfinale om de 3e en 4e plaats tussen Winterswijk en Deventer werd door het laatstgenoemde team met 1 – 3 gewonnen.

De finale tussen Enschede en Apeldoorn golfde in het begin “heen en weer”, maar de lange toernooi dag speelde Enschede (met slechts 3 wisselspelers) parten. Het team van Apeldoorn ging heel doeltreffend en efficiënt met dit “voordeel” om en wist de wedstrijd met 0 – 2 te winnen.

Tijdens het toernooi werd evenals voorgaande jaren een groots opgezette verloting gehouden om de kosten van het toernooi enigszins te drukken. Ons erelid Klaas Muis “tekende” evenals de voorgaande edities voor de organisatie van deze verloting. De prijzen voor deze verloting, de vleesschotels, rollades, slagroomtaarten en flessen wijn werden verzorgd door bestuurslid Hans van Bruggen en kwamen uiteraard ten laste van de penningmeester van de SZO.

Na afloop dankte de voorzitter Eddy de Gier de v.v. KHC voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en het verzorgen van een uitstekende lunch. Ook dankte hij de scheidsrech-ters voor de goede arbitrage.

De voorzitter dankte eveneens de mensen van de EHBO, die bij het reeds genoemde voorval nog even “stevig” aan de bak moesten, totdat zij werden afgelost door de mensen van de ambulancedienst.

Vervolgens werd overgegaan tot de prijsuitreiking. De voormalige voorzitter van de SZO, Hans van der Veen, reikte de Piet de Vos-bokaal uit aan het team van Almelo, dat zich over de hele dag het sportiefst had gedragen. Zij mogen de Fair Play-bokaal een jaar in hun prijzenkast hebben staan.

De voorzitter reikte daarna de prijzen uit. Na de verloren troostfinale eindigde Winterswijk op de vierde plaats en werd Deventer na twee kampioenschappen dit keer derde. Na de ver-loren finale werd Enschede de “runner-up” met een tweede plaats en werd Apeldoorn voor één jaar de trotse bezitter van de wisselbeker van het Jan Willem van Essen zaalvoetbal-toernooi.

De voorzitter Eddy de Gier wenste iedereen een sportieve voortzetting van het seizoen en dankte iedereen voor hun komst en wenste iedereen wel thuis.

Kwartfinale Apeldoorn - Zwolle

Vierde prijs Winterswijk

Derde prijs Deventer

Tweede prijs Enschede

Eerste prijs Apeldoorn

Juichend team van Apeldoorn

Piet de Vos-bokaal (Fair Play) Almelo

COVS Zwolle

COVS Zutphen

COVS Doetinchem I + II

VERSLAG KERSTBINGO SZO 2019

De Kerstbingo werd dit jaar eerder gehouden dan de voorgaande jaren. Op de oorspronkelijke datum 20 december 2019 was het clubhuis van de v.v. KHC niet beschikbaar, zodat deze traditionele clubactiviteit een week werd vervroegd.

Vorig jaar werd de Kerstbingo geëvalueerd en toen werd ook afscheid genomen van enkele SZO-leden, die de inkopen en de organisatie ettelijke jaren hebben verzorgd.

Aan alles komt eens een eind, zodat dit jaar voor een andere opzet werd gekozen. De inkopen van de prijzen werden gedaan door Wilma en Lindsey Jongman. Op de “achtergrond” keek Wout Jongman namens het bestuur mee.

Op vrijdagavond 13 december 2019 jl., heette de voorzitter van de SZO, Eddy de Gier omstreeks 20.00 uur iedereen van harte welkom. Hij gaf daarna het woord aan Wout Jongman, die de leiding had van deze clubavond. Er hadden meer dan 30 SZO-leden de moeite genomen om af te reizen naar het clubhuis van KHC in Kampen.

Inclusief introducees en kinderen waren er maar liefst 70 personen aanwezig. Het was weer ouderwets druk en ook gezellig. De organisatie lag dit jaar volledig bij het bestuur. Wout Jongman had de leiding over deze clubavond. De secretaris van de SZO was de “ballenjongen” van de avond en Wout las de nummers op de gebruikelijke wijze en eigen manier voor.

We hadden ook een primeur. Er werden door bemiddeling van Dick Lamers door PEC Zwolle 2 x 2 gratis toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van PEC Zwolle ter beschikking gesteld. Wout en Wilma Jongman hadden iets nieuws bedacht om deze kaarten “aan de man of vrouw“ te brengen. Het kostte de aanwezigen geen geld om extra bingokaarten te kopen, maar op een ludieke wijze werd gebruik gemaakt van reeds gekochte bingokaarten.

Bij deze ludieke ronde moesten de deelnemers gaan zitten, als een nummer werd genoemd, dat bij hen op de kaart stond. Tussen de eerste en tweede ronde werd Ibadullah Avci de gelukkige winnaar van de eerste twee vrijkaarten voor de wedstrijd van PEC Zwolle – FC Utrecht op zaterdag 17 januari 2020. Tussen de tweede en derde bingoronde herhaalde zich deze systematiek. Mw. Corina Dijkstra werd de gelukkige winnares van de tweede twee vrijkaarten voor PEC Zwolle – FC Utrecht.

Tijdens de afsluitende drankenronde mochten de kinderen onder de 18 jaar wel mee doen maar kwamen niet in aanmerking voor de drankprijzen, maar mochten zij uit andere cadeaus kiezen.

De voorzitter kon omstreeks 22.45 uur de Kerstbingo op een tevreden wijze afsluiten waarbij hij iedereen prettige feestdagen wenste en een voorspoedig maar bovenal een gezond 2020.

TRAININGEN SCHEIDSRECHTERSVERENIGING ZWOLLE E.O.

Op dinsdag 22 oktober jl. werd de training van de SZO bij de trainingsgroep Kampen druk bezocht. De training werd verzorgd door Siem de Jager. Er waren 18 personen aanwezig.

Bent u clubscheidsrechter bij uw voetbalvereniging en wilt u – als u dit bericht onder ogen krijgt – ook een keer mee trainen, dan kan/mag dat. Neem daarvoor even contact op met de voorzitter van de SZO, Eddy de Gier (voorzitter@szozwolle.nl) of met de portefeuillehouder technische zaken, Hans van Bruggen (technischezaken@szozwolle.nl), zodat we op de hoogte zijn van uw belangstelling en/of komst naar het trainingscomplex van de v.v. KHC te Kampen.

U kunt sowieso 2 keer mee trainen, zodat u in de gelegenheid wordt gesteld om even te “snuffelen” aan de trainingsopzet bij de Scheidsrechtersvereniging SZO e.o. (SZO).

Na deze twee “snuffelstages” kunt u overwegen om lid te worden van de SZO. De contributie voor actieve senioren bedraagt € 50,= per jaar. Jeugdleden tussen 19 en 21 jaar betalen € 20,= per jaar. Jeugdleden tot en met 18 jaar zijn vrijgesteld van de contributieplicht.

Wilt u als SZO-lid ook meetrainen, dan kunt zich op het voornoemde trainingscomplex aan De Veneweg te Kampen op dinsdag melden bij de dienst hebbende trainer.

De trainingen in Kampen zijn op dinsdagavond en beginnen om circa 19.45 uur (omkleden vanaf circa 19.30 uur).

Zie op de bijgaande foto’s een impressie van de training in Kampen.

De SZO verzorgt eveneens een trainingsavond op de dinsdagavond bij de v.v. Flevo Boys te Emmeloord (aanvang 19.45 uur). Wilt u daar mee trainen, dan kan dat ook. Neem dan contact op met Age Albada, lid Technische Commissie SZO (aalbada@ziggo.nl). Hij verzorgt samen met Jan Jongman de trainingen in Emmeloord.

 

OPROEP OM ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS

De v.v. PEC Zwolle heeft de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) een verzoek gedaan om bij de wedstrijden van de Jeugd O(nder) 15, Jeugd O 17 en Jeugd O 19, enkele Assistent-Scheidsrechters te “leveren”. De Scheidsrechters voor deze wedstrijden worden door de KNVB aangesteld, maar het zou mooi zijn dat bij deze wedstrijden neutrale arbitrale trio’s functioneren.

Het bestuur van de SZO doet bij deze dus een Oproep aan de leden om je op te geven bij Dick Lamers, Staatsmanlaan 64, 8014 PS Zwolle, tevens lid van de SZO, die de aanstellingen bij v.v. PEC Zwolle verzorgt. U mag/kunt ook een e-mail sturen naar info@szozwolle.nl en uw interesse kenbaar maken.

Door u op te geven als potentiële assistent-scheidsrechter maakt u ook “reclame” voor onze vereniging, waardoor de SZO nog meer “op de kaart” wordt gezet.